Comunicat de l'ajuntament per prevenir el Coronavirus

Dijous, 12 de març de 2020 a les 00:00

L’AJUNTAMENT ANUNCIA MESURES DE PREVENCIÓ DAVANT L’ACTIVACIÓ DE LA FASE D’EMERGÈNCIA-1 PEL COVID-19

Atès que el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha activat el Pla PROCICAT en fase d’emergència-1, associada a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, en primer lloc, vol traslladar un missatge de tranquil·litat i serenor a la població i de plena confiança en el sistema sanitari públic. I, alhora, vol recordar que, fins al moment, no s’ha registrat cap cas d’infecció al municipi.

En segon lloc, seguint les recomanacions del Departament de Salut i amb l’objectiu de contribuir a evitar la propagació i el contagi del COVID-19, us informo que se suspenen temporalment totes les activitats de caràcter públic i privat previstes en els equipaments i a la via pública i es tanquen les següents instal·lacions municipals i les  activitats que s’hi duen a terme:  Biblioteca Maria Àngels Torrents, Casal Municipal de la Gent Gran, Escoles Velles, Casal de Cultura L’Espai, Ona Bitlles i Zona Esportiva. Pel que fa a centres educatius: Llar d’Infants “El Patufet”, Escola Sant Jeroni i Escola Estel.

També es recomana suspendre totes les activitats organitzades per entitats privades, i a la ciutadania en  general que, sempre que sigui possible, ajornin aquelles gestions que no siguin estrictament imprescindibles.

S’informa a la ciutadania del municipi que els Serveis Mèdics Municipals continuaran funcionant amb tota normalitat. Es prega acudir-hi només en casos estrictament necessaris per no col·lapsar el centre.

La mesura entrarà en vigor el divendres 13 de març a les 9 del matí i es mantindrà activa durant un període inicial de 15 dies.

Es recomana a la població seguir les pautes d’higiene i de prevenció indicades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i, en cas de dubte, trucar al 061, Salut Respon o consultar el web http://canalsalut.gencat/ca/inici.

El consistori demana disculpes per les molèsties que aquesta mesura excepcional i preventiva pugui generar i agraeix la vostra col·laboració i comprensió.

 

L’alcalde

 

Joan Llort i Vives

Darrera actualització: 12.03.2020 | 16:30