L'ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles aposta per la cultura una vegada més

Dimarts, 13 d'octubre de 2020 a les 00:00

FEM DANSA RIUDEBITLLES .

L'ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles aposta per la cultura una  vegada més, i aquest dissabte 17 d’octubre continua el Cicle d’aproximació de la dansa urbana al poble, coordinada pel ballarí Xavi Gumà.


Masterclass amb Aina Lanas i  conferència il·lustrada “Transmissions” , amb Guille Vidal-Ribas  i Javi Casado

El proper dissabte, a les 11h serà la ballarina, coreògrafa i creadora Aina Lanas  l'encarregada d'acostar la dansa contemporània a través d’una pràctica artística al gimnàs de l'escola. . El taller ens servirà per exposar i entendre una de les realitats de la dansa urbana al nostre país en  l’actualitat.

Caracteritzada per la seva versatilitat i facilitat d'adaptació, Aina Lanas ha anat experimentat en diferents estils i àmbits de la dansa urbana i contemporània al llarg dels últims 20 anys. En l'àmbit de les danses afro-descendents, apreses entre USA, França i Senegal, s'ha interessat per la competició, el freestyle, la coreografia i més concretament en la creació escènica.

El seu clar interès per l'estètica i la seva formació en fotografia l'han portat a dirigir nombrós curts de vídeo-dansa al costat del videògraf Marc Costa i comptant amb grans ballarins del panorama espanyol.

Ha impartit tallers per tota la península així com a Amèrica Central encara que prefereix el procés creatiu a la docència. Esporàdicament treballa per a la indústria musical, TV, publicitat i / o marques.

Sempre motivada amb la creació i el mestissatge interdisciplinari, Aina busca constantment nova informació i mestre / es per alimentar el seu coneixement. Els últims 4 anys el seu desenvolupament ha anat de la mà de l'estudi dels diferents feminismes, la cultura queer i les expressions artístiques de les comunitats LGTBI afro-descendents. Actualment dirigeix el seu propi projecte: Cia Aina Lanas.

La seva incessant carrera la converteix en un referent de la dansa urbana / contemporània a Espanya.

 

A les 19h, a les Escoles Velles, tindrà lloc  “Transmissions”

Transmissions és una conferència-espectacle que combina música, audiovisuals, paraula i moviment en viu per a explicar les danses urbanes en totes les seves dimensions. Ofereix un

discurs dinàmic i accessible per a tots els públics: tan enriquidor per a experts com per a qui

vol acostar-se a les danses urbanes per primera vegada. On, quan i per què es van generar

aquestes formes d’expressió? Què les caracteritza? Com continuen desenvolupant-se avui en

dia? Aquestes són algunes de les qüestions que planteja el projecte, així com l’impacte que

han tingut no només en l’àmbit de la dansa sinó també en el conjunt de la cultura popular

des de finals del segle XX i fins a l’actualitat.

Transmissions és un projecte dels ballarins Javi Casado i Guille Vidal-Ribas, produït pel HOP - Dansa i Cultura Urbana i el Mercat de les Flors, amb el suport de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

 

A partir del dimarts, 20 d’octubre, continuaran les sessions amb Xavi Gumà, on aprofundirem en els diferents estils que composen la dansa urbana i les seves cultures a través del moviment i la música.

Inscripcions obertes i gratuïtes a les Escoles Velles. escolesvelles@gmail.com.

Cal haver fet inscripció per a participar en qualsevol de les accions de dansa.

 

Les activitats estan organitzades amb les mesures sanitàries establertes pel covid-19, i serà necessària la inscripció prèvia.

Darrera actualització: 13.10.2020 | 12:58