Avui és el Dia Mundial de l’Activitat Física! Cada pas compta

Dimarts, 6 d'abril de 2021 a les 00:00

Per tal de promoure l’activitat física, l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles ha realitzat diferents projectes a l’aire lliure.

Per una banda ha instal·lat aparells de gimnàstica per a la gent gran a la plaça del paper. Amb aquest aparells es poden fer diversos exercicis per treballar l’esquena, els braços i les cames.

Per una altra banda, instal·la un circuit de calistènia, Workout Action Total, a la zona  adjunta a la pista de futbol de la plaça de la Llibertat. Aquest tipus de circuit és una zona molt freqüentada per adolescents i joves, i s'ha volgut ampliar l'espai amb aquest circuit junt amb l'skatepark que s'ha acabat de instal·lar la darrera setmana del mes de març.

Amb aquesta instal·lació,  l'Ajuntament, vol facilitar la realització de l'activitat física a l'aire lliure sense cap mena de despesa econòmica per a l'usuari, a través d'un parc públic obert als joves i a la població en general.

 

El circuit de calistènia, conegut com street workout, consisteix en l'entrenament de totes les capacitats físiques mitjançant el pes corporal, i també es poden incorporar diferents acrobàcies o diferents estructures fixes. Es vol oferir les diferents possibilitats de pràctica esportiva, tant individual com grupal. El cost total ha sigut d’11.864,05 € iva inclòs

El Skatepark és un parc construït de formigó amb propòsits recreatius, i que es fa servir per la pràctica d'activitat física, dels skateboarding (patinatge amb monopatí), dels scooters freestyle (patinet estil lliure), bmx (bicicletes) i rollers (patins) amb la finalitat de practicar i desenvolupar aquestes tècniques. El cost total  ha sigut de 30.606,95 € iva inclòs.

 

Justificació:

En el Consell de Poble celebrat el 23 de setembre del 2020, s'acorda informar als joves i a la ciutadania dels projectes que s'estan duent a terme, projectes que es van  engendrar en el Consell de Poble celebrat l’any 2019 i que s’han decidit tirar  endavant.


La concreció d’aquests projectes es va realitzar mitjançant una consulta telemàtica, amb una enquesta a través de la web, Facebook, Whatsapp als joves que hi volguessin participar. El resultat final d'aquest procés ha estat la instal·lació a la Plaça Llibertat d'aquest Skatepark i circuit de calistènia.

Darrera actualització: 06.04.2021 | 14:35

Imatges

6.4.21