Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans

Dilluns, 15 de juny de 2020 a les 00:00

En motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans.

 

El maltractament a les persones grans és un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És per tant necessari prendre consciència del seu abast i gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos. A més, el context actual dificulta la visibilitat d’aquesta problemàtica social i requereix una especial mirada per poder-la detectar.

 

Les situacions de maltractament es poden donar en l’àmbit domèstic, però també en l’àmbit institucional, tristament d’actualitat per la dramàtica situació viscuda per la pandèmia de Covid-19.

 

Per aquest motiu, i atès que avui és el  Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans,  els Consells de Gent Gran de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat i el Garraf s’han unit enguany amb la campanya “DESTAPA-HO, tu POTS!”, que pretén sensibilitzar sobre la importància de denunciar qualsevol indici de maltractament a una persona gran.

Darrera actualització: 15.06.2020 | 12:40