Obres al Barri Vell

Divendres, 15 de gener de 2021 a les 00:00

S'han iniciat les obres de Reurbanització del Barri Vell - 1a Fase (Inclou C. Major i C. del Call)

 

La present actuació s'enmarca dins el Pla de renovació i millora de l'espai públic històric del nucli antic de Sant Pere de Riudebitlles, l'objectiu del qual pretén una intervenció del nucli antic o Barri Vell que permeti recuperar carrers i places que en els darrers decennis han estat envaïts per vehicles. També ha d'incorporar la renovació dels serveis, la consolidació i l'impuls de l'activitat existent (comerços, bilbioteca, teatre, centres de creació, museu, arts, casal d'emprenedoria, etc...) així com sentar les bases per impulsar-ne de noves. Igualment, i tenint en compte la singularitat del nucli, s'ha de posar en valor el ric patrimoni cultural i arquitectònic que es troba en els seus carrers, així com, la memòria de totes les persones que han viscut en aquest nucli, i del recorregut de l'aigua dels recs i sèquies, que han conformat la seva forma actual.

Donat que és una obra de gran envergadura i que implica a un important nombre de veïns i veïnes del municipi, es va plantejar, prèviament a la redacció del projecte, un concurs d'idees. Finalment les obres s'han adjudicat a l'empresa ASFALTS I EQUIPS DE VIALITAT, SL per un import d'adjudicació de le obres de 446.423,52 € IVA inclòs. Per a aquesta actuació, s'ha obtingut suport de la Diputació de Barcelona a través de les Meses de Concertació 2016-2019, amb un import de 193.445,62€  i també de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya per al període 2020-2024 , amb un import de 250.000€

L'ajuntament, amb la direcció de l'obra i l'empresa adjudicatària, hem planificat una actuació coordinada per a mantenir els serveis bàsics i/o urgents. Tot i així, alguns d'aquests serveis es podran veure afectats a causa de modificacions de les xarxes. Prèviament, s'anirà avisant als veïns i veïnes de les incidències que puguin afectar aquests serveis a través de l'oficina d'atenció al ciutadà (OAC), cartelleres i  les xarxes socials habituals.

Agraïm la vostra col·laboració i comprensió.

 

Darrera actualització: 15.01.2021 | 12:04