25N SANT PERE DE RIUDEBITLLES

Dijous, 25 de de novembre de 2021 a les 00:00

Dilluns, la regidora d’ensenyament i benestar social, Tonita Amat va iniciar la campanya 25N, amb les alumnes del 6è de primària de l'escola Sant Jeroni.

 

Amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”, la  iniciativa de l’institut Català de la Dona pretén reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera.

El 25 de novembre,  tindrà lloc el tradicional acte simbòlic contra la violència de Gènere amb l’Entrega floral d'alumnes de l'Escola Sant Jeroni i l'Escola Estel i la Llar de Infants el Patufet, a les 11h a plaça 1 d'octubre. ( En cas de pluja, es recolliran les flors als mateixos centres)

A la Biblioteca Maria Àngels Torrents i Rosés tindrà lloc la INAUGURACIÓ DE L'ESPAI MARIA RIUS I CAMPS, representada per la Fina Carol Masana a les 19h, seguidament:

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ DONES INVISIBLES, de l'arxiu comarcal de Vilafranca del Penedès, on mitjançant un recorregut per les imatges, el visitant s’endinsarà en les tasques que es desenvolupaven a la societat agrària catalana, en el tipus de família, en els espais on es relacionaven i en les feines i responsabilitats que tenien les dones.

Des de l'ajuntament es vol retre homenatge a les dones invisibles treballadores als molins paperers de Sant Pere de Riudebitlles, i , en aquest sentit, s’interpretaran diferents cançons recollides en el llibre Cantar i fer paper,  d'en Jordi Castellví Girbau, cançons que cantaven les dones mentre treballaven als molins. La coral Riudebitlles serà l' encarregada de interpretar i cantar aquestes cançons.

Si no ets capaç de veure que les violències masclistes són un problema, és que en formes part d’elles. Implica-t'hi! Forma part de la solució!

Darrera actualització: 25.11.2021 | 09:46