Lloguer positiu

Dilluns, 14 de novembre de 2022

Arrenca la campanya ‘Lloguer positiu’

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès engega la campanya ‘Lloguer positiu’, per enriquir la borsa de lloguer amb més habitatges.

Més informació AQUÍ

Fa més de 15 anys que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès té en marxa la borsa d’habitatge de lloguer. Actualment hi ha uns 200 contractes vius en aquesta borsa que posa en relació persones propietàries i persones que volen viure de lloguer a l’Alt Penedès; excepte a Vilafranca i a Sant Sadurní, que tenen servei d’habitatge municipal propi.

Ara, el servei d’Habitatge del Consell Comarcal fa un pas més i engega la campanya ‘Lloguer positiu’, amb un web específic i presència a les xarxes socials i a la premsa comarcal. La campanya vol donar a conèixer la borsa però, sobretot, atraure propietaris, siguin particulars o grans tenidors, perquè posin els seus habitatges buits en circulació.

La consellera comarcal d’Habitatge, Sílvia Pérez Pago, destaca el bon funcionament de la borsa i la necessitat d’estendre la xarxa d’habitatges a la comarca, on segons dades de l’Agència Catalana de l’Habitatge, hi ha uns 700 habitatges buits.

Des del Servei Comarcal d’Habitatge intenten establir relacions de confiança entre propietaris i llogaters per fer que els contractes perdurin. Per part dels propietaris a vegades hi ha por a llogar un pis buit per si els llogaters deixen de pagar o fan malbé l’habitatge. I per part dels llogaters n’hi ha que són estafats, a banda que moltes persones no poden trobar un lloguer assequible.

El cap del servei comarcal d’Habitatge, Joan Muñoz, destaca que la campanya es posa en marxa en part perquè hi ha una alta demanda de famílies que busquen un lloguer assequible.

La borsa d’habitatges de lloguer de l’Alt Penedès comporta la gestió i el seguiment dels contractes però també altres serveis com assessorament, resolució de dubtes, mediació i gestió de microcrèdits. Des de la borsa garanteixen que els habitatges inscrits compleixin les condicions legals i administratives per ser llogats, que tinguin unes condicions dignes d’habitabilitat i que el preu mitjà del lloguer estigui per sota de la mitjana del mercat comarcal.

Darrera actualització: 14.11.2022 | 10:12