2n Any del Projecte CuEmE “Cultura emprenedora a l'escola”

Dimecres, 8 de març de 2023

CuEmE és un programa per treballar l’autonomia, la iniciativa personal i l’emprenedoria al darrer cicle de primària, on es fomenten les competències i els valors de l’emprenedoria i el cooperativisme, ja que l’escola i els infants que hi participen creen i gestionen una cooperativa durant el curs escolar.

Una característica fonamental del programa és que els nens i les nenes fan aquest treball cooperatiu amb el suport del col·legi i la seva comunitat educativa, però també acompanyats per l’administració i altres agents socials de la seva localitat. Així
doncs, l’alumnat compta amb el suport de l’Ajuntament, les empreses, les entitats i les persones del territori.


El procés de treball té diferents fases per constituir la cooperativa:


● Primerament, els i les alumnes dissenyen la imatge corporativa i difonen la seva activitat a l’entorn, a més de decidir i d’escollir els productes per vendre.
● En segon lloc, calculen el cost i cerquen finançament per poder-los produir. Després, elaboren i venen aquests productes als mercats locals.
● Finalment, tanquen la cooperativa i aporten part dels beneficis obtinguts projectes socials, fent balanç de l’experiència amb l’ajuda dels mestres. A banda del foment de l’esperit emprenedor i la cultura emprenedora, aquestes competències bàsiques serveixen       per millorar resultats educatius a curt termini i al llarg de la vida, més enllà de l’escola. Al mateix temps, treballen d’una manera lúdica i vivencial els continguts de diferents àrees.


El projecte compta amb el suport i finançament de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 8.03.2023 | 12:11