ALERTES DE PROTECCIÓ CIVIL - PROVA D'ENVIAMENT

Dimecres, 5 d'abril de 2023 a les 00:00

PROVA D'ENVIAMENT del  nou sistema d'Alertes per SMS de Protecció Civil que tindrà lloc a les Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès el proper dia 12 d’abril entre les 11 i les 13 hores, aproximadament.


 

La Directiva 2018/1972, del Parlament Europeu i del Consell, imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta basats en telefonia mòbil, ja que els mòbils tenen una amplíssima cobertura i així s'assegura la difusió d'alertes a pràcticament tota la població que es pugui veure afectada per qualsevol tipus d'emergència. 

Aquestes alertes són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l'alerta estigui activa.

Es faran proves d'enviament d'alertes de protecció civil al mòbil a tot Catalunya. Es preveu que a les Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès, el dia 12 d'abril entre les 11 h i les 13 h aproximadament i hi haurà tres o quatre enviaments de proves, a cada zona, en funció de les necessitats del CECAT.

 

 

Darrera actualització: 05.04.2023 | 12:47