Aprovat el Pressupost 2021

Dijous, 15 d'abril de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles aprova per unanimitat el pressupost municipal 2021

El passat 8 d’abril, l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles va aprovar per unanimitat (JuntsxSant Pere, ERC I CUP) el pressupost municipal per a l’exercici 2021, per import de 3.479.425,00 euros.

En un context marcat per la pandèmia de la COVID-19 i la situació crítica que ha provocat tant social com econòmicament, el pressupost s’ha elaborat amb criteris de reactivació econòmica, contemplant d’una part, ajuts i recursos socials per a famílies i col·lectius vulnerables i de l’altra, de suport al teixit empresarial i comercial més proper.

Les principals novetats que incorpora són la reducció de l’IBI, la previsió de bonificacions per promocionar l’ús d’energies renovables en immobles i vehicles i la congelació de la resta d’impostos i taxes vigents al municipi.

Igualment, s’aposta per la racionalització i la millora de tots els serveis municipals en la seva compte d’explotació, fonamentals per generar eficiència econòmica, mitjançant l’aplicació de programes de millora i reducció de consums energètics que contribuiran a reduir la partida de despeses i la disminució d’aportacions contaminants i consums fòssils en origen. En aquest sentit, el compromís del municipi en el compliment dels ODS – objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030- han suposat un increment en el pressupost de despeses de serveis, principalment, en el canvi de model de recollida de residus urbans que passarà a gestionar-se per la recollida porta a porta, així com la inversió en la millora del Camí del Riu, entre d’altres.

Paral·lelament, atesa la flexibilització pressupostària aprovada pel Govern Central, que permet la utilització dels romanents de tresoreria, l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles té la voluntat d’incorporar el romanent acumulat d’any anteriors a inversions destinades a l’ampliació de serveis socials municipals, a la millora d’equipaments bàsics i de l’espai públic.

Finalment, l’alcalde Joan Llort destaca que el pressupost municipal aprovat compleix amb 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 i amb la voluntat de consens de tots els grups polítics que fan possible genera confiança en el compromís social amb els nostres veïns i veïnes.

Darrera actualització: 15.04.2021 | 15:57