Calendari 2021

Dimarts, 29 de desembre de 2020

Aquesta setmana s'ha repartit el tradicional calendari que realitza el Grup de Recerques històriques amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Amb les entitats s'han acordat les dates dels esdeveniments del 2021- Desitgem poder tirar-les endavant tot i que anirem seguint les mesures dictades per les autoritats sanitàries degut a la Covid-19.

Enguany s'ha dedicat a les rescloses de Sant Pere i els seus recs, continuació del calendari del 2020

 

 

 

UN PACTE PER A LA HISTÒRIA DE RIUDEBITLLES JOAN LLORT I VIVES ·

 Alcalde de Sant Pere de Riudebitlles

Segle X ú XI, quan el Riudebitlles fluïa tranquil, impol·lut i pletòric, amb peixos, anguiles, llúdries, ànecs, martinets... i les ribes plenes de birles –créixens–, joncs, freixes, oms, pollancres..., un pagès i un moliner cercant amb enginy i seny una solució per complimentar les seves necessitats de producció, l’hortolà per al rec de les hortalisses i el moliner per a la molta de grans, iniciaren una obra d’enginyeria, un procediment imparable d’aprofitament dels recursos naturals, que persisteixen avui: les rescloses per acumular l’aigua, els recs per transportar-la cap a l’horta o per generar moviment i energia a les rodes hidràuliques. I aquells enginys d’usos de l’aigua són la gènesi de la nostra història, cultural, social, industrial i econòmica. El calendari del 2021, editat pel Grup de Recerques, tot i les restriccions de la covid-19, ens delecta amb un itinerari fotogràfic magnífic, en el qual podem passejar, i imaginar-nos protagonistes dels relats històrics a la nostra terra... Us convido, doncs, a fruir de la nostra vall del Riudebitlles, amb tots els elements naturals i artificials que la fan única i encisadora. Des de la Casa de la Vila, les regidores i els regidors us desitgem un feliç nou any 2021, en el qual s’allunyin els contagis i les pandèmies i que predominin la llibertat i la democràcia, en què es faci justícia social, sobretot per a aquelles persones que lluiten per aconseguir els anhels del poble sobirà

Darrera actualització: 29.12.2020 | 17:43