Calendari 2021

Dimarts, 29 de desembre de 2020 a les 00:00

Aquesta setmana s'ha repartit el tradicional calendari que realitza el Grup de Recerques històriques amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Amb les entitats s'han acordat les dates dels esdeveniments del 2021- Desitgem poder tirar-les endavant tot i que anirem seguint les mesures dictades per les autoritats sanitàries degut a la Covid-19.

Enguany s'ha dedicat a les rescloses de Sant Pere i els seus recs, continuació del calendari del 2020

 

 

 

UN PACTE PER A LA HISTÒRIA DE RIUDEBITLLES JOAN LLORT I VIVES ·

 Alcalde de Sant Pere de Riudebitlles

Segle X ú XI, quan el Riudebitlles fluïa tranquil, impol·lut i pletòric, amb peixos, anguiles, llúdries, ànecs, martinets... i les ribes plenes de birles –créixens–, joncs, freixes, oms, pollancres..., un pagès i un moliner cercant amb enginy i seny una solució per complimentar les seves necessitats de producció, l’hortolà per al rec de les hortalisses i el moliner per a la molta de grans, iniciaren una obra d’enginyeria, un procediment imparable d’aprofitament dels recursos naturals, que persisteixen avui: les rescloses per acumular l’aigua, els recs per transportar-la cap a l’horta o per generar moviment i energia a les rodes hidràuliques. I aquells enginys d’usos de l’aigua són la gènesi de la nostra història, cultural, social, industrial i econòmica. El calendari del 2021, editat pel Grup de Recerques, tot i les restriccions de la covid-19, ens delecta amb un itinerari fotogràfic magnífic, en el qual podem passejar, i imaginar-nos protagonistes dels relats històrics a la nostra terra... Us convido, doncs, a fruir de la nostra vall del Riudebitlles, amb tots els elements naturals i artificials que la fan única i encisadora. Des de la Casa de la Vila, les regidores i els regidors us desitgem un feliç nou any 2021, en el qual s’allunyin els contagis i les pandèmies i que predominin la llibertat i la democràcia, en què es faci justícia social, sobretot per a aquelles persones que lluiten per aconseguir els anhels del poble sobirà

Darrera actualització: 29.12.2020 | 17:43