PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR CANCEL·LADA

Dilluns, 27 de juliol de 2020 a les 00:00

A partir del dimarts 28 de juliol, es repartiran els programes de la Festa Major Cancel·lada a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

 

Fa unes setmanes entràvem en l'anomenada "nova normalitat" un cop passats els mesos de confinament. En el transcurs d’aquest estat s’han suspès molts actes, les festes de barris, el Mitjó, l'Aplec del Pont Nou, les XII Hores de l'Esport, les revetlles,...

Tot feia pensar que prenent les precaucions  suggerides per l’autoritat sanitària   i operant  amb prevenció podíem programar i gaudir d’una festa major, atípica però segura.  

Enguany era el primer que des del govern municipal  es va optar per designar “Administradors/es” per organitzar la Festa Major. Des del passat gener que s'estava preparant la Festa Major amb la contractació de bona part dels espectacles. Amb l'arribada de la pandèmia aquest treball es va aturar. Amb la confirmació que a finals de juny s'entrava en la nova normalitat es va reprendre el disseny de la Festa Major.

Aquest posterior disseny tenia un nou component a contemplar , garantir la salut de tots els veïns i veïnes. Tant l’Ajuntament com les Administradores i Administradors vàrem planificar els límits dels aforaments, els horaris dels actes, l’establiment de dos grans espais independents, la plaça de la Llibertat i el camp dels arbres del Centre, amb control d’accés i tothom assegut en la seva cadira en espais de 2,5m2  per garantir el distanciament de seguretat vers el possible contagi i procurant que tothom fes ús dels epi’s homologats. 


Malauradament les darreres 3 setmanes no han estat positives i s'ha produït un augment de casos en bona part del territori català.  Tot i això la situació en el nostre entorn més proper està controlada pels serveis de salut i les unitats de seguiment convivencial i social.

També cal dir que el  PROCICAT  (Protecció Civil de Catalunya) va manifestar que la planificació del programa de la nostra Festa Major complia amb escreix  els requisits i paràmetres demanats i recomanats per a les celebracions d’actes públics en aquesta fase.

Us fem arribar a les vostres mans el programa de la Festa Major, perquè pugueu llegir el treball del Grup de Recerques Històriques  i el programa d’actes ja editat. 

Aquest serà un document únic per a la història, la “Festa Major del 2020”  preparada, dissenyada i organitzada,  que finalment es cancel·la.
Tan sols restarà oberta l’exposició del Grup de Recerques Històriques al local de les escoles velles, seguint totes les normes de prevenció de contagi.
   Esperem doncs que l’any vinent puguem gaudir tots junts de la nostra  “FESTA MAJOR”

Darrera actualització: 27.07.2020 | 11:53