SANT PERE DE RIUDEBITLLES APROVA EL PRESSUPOST MUNICIPAL 2022

Dimecres, 2 de de febrer de 2022 a les 17:30

El 22 de desembre de 2021, el consistori de Sant Pere de Riudebitlles va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2022, per import de 3.198.560,00 euros.

Aquest pressupost està fonamentat amb les ODS–Agenda 2030 (Objectius de Desenvolupament Sostenible), un compromís adquirit pel municipi l’any 2021.

Es tracta d’un pla mundial a favor de la protecció del medi ambient i contra el canvi climàtic en el que s’estableixen 17 objectius d’actuació, que engloben tots els àmbits: socials, econòmics, culturals, empresarials, etc., en els que els ens municipals hi estan implicats.

Durant els dos darrers exercicis les finances locals s’han vist compromeses per superar la greu situació provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Per atendre la situació d’emergència social s’han bestret contingències econòmiques per ajudar a tota la ciutadania vulnerable o amb una situació econòmica de risc. Per aquest motiu els impostos i les taxes municipals s’han congelat com a suport a la deficient economia social.

Tot i la voluntat política del consistori per superar aquesta conjuntura, per atendre els nous projectes, inversions, despeses ordinàries, nous serveis, etc., es fa un gran esforç des dels diferents serveis en l’elaboració de projectes i memòries per sol·licitar subvencions de les diferents administracions com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el fons Next-Generation.

Tanmateix, per resoldre l’equilibri pressupostari es desenvolupen plans d’estalvi de totes les comptes d’explotació, tals com l’eficiència energètica, els controls dels diferents consums, la racionalització de totes les despeses ordinàries i s’estableix un sistema de gestió de l’administració municipal per la millora continuada, tant de l’atenció al ciutadà com dels procediments organitzatius interns.

Hi ha partides econòmiques que romanen de l’aportació del consell de participació ciutadana i els pressupostos participatius.

Immersos en el món de les ciutats i viles intel·ligents, s’ha iniciat el projecte Smartvilariudebitlles per generar i imbricar tots els serveis energètics, subministraments, comunicacions i energies renovables per millorar les economies, tant les municipals com les comunitàries.

Darrera actualització: 03.02.2022 | 10:04