SUPORT VITAL BÀSIC I ÚS DE DEA

Dimarts, 15 de de febrer de 2022 a les 00:00

L’ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles ha realitzat, el dilluns 14 de febrer, una formació homologada sobre el SUPORT VITAL BÀSIC I ÚS DE  DEA amb les treballadores i treballadors de l’ajuntament que treballen en atenció al públic. 

 

Amb aquesta formació obtindran el certificat d'ús del DEA, obligat segons decret 30-2015 de la Generalitat.

El passat mes de desembre es va realitzar també un taller amb l’escola i amb el públic en general amb el lema : Tu pots salvar una vida!

El nostre municipi compta amb  desfibril·ladors externs automàtics (DEA), que estan situats a l'Ajuntament (Plaça de les Eres, 1) ,a la Zona Esportiva (Camí Sant Jeroni, s/n), al Barri del Cel Blau c/ Jacint Verdaguer i al cotxe municpal de l'Ajuntament.

Un desfibril·lador és un aparell molt fàcil d’utilitzar que pot salvar la vida d'una persona, ja que pot contrarestar la majoria de les aturades cardiorespiratòries.

L'aparell actua donant una descàrrega elèctrica per tal que el cor, que ha deixat de bombar sang, torni a bategar normalment. Els desfibril·ladors són fiables al 100%, només donaran una descàrrega si el pacient ho necessita.

El desfibril·lador extern és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta l'aturada cardiorespiratòria quan és deguda a la fibril·lació ventricular o a una taquicàrdia ventricular sense pols, restablint un ritme cardíac efectiu tant elèctricament com mecànicament.

Darrera actualització: 15.02.2022 | 14:11

Imatges

dea2 dea3