Servei de Teleassistència municipal universal i gratuït

Dimarts, 28 de juliol de 2020

L' Ajuntament de Sant  Pere de Riudebitlles ha decidit donar prioritat al Servei de Tele-assistència municipal, a partir d'aquest mes de juliol passa a ser un servei universal gratuït per totes les persones que en tinguin dret i empadronades al  municipi.

Els criteris per accedir a la Tele-assistència es mantenen i s'incorpora la gratuïtat universal. Són destinatàries principals les persones grans i/o amb manca d'autonomia personal que viuen soles permanentment o durant gran part del dia, o bé que viuen amb altres persones que presenten idèntiques característiques d'edat o fragilitat. Aquest servei es destina a la població general i especialment a aquelles persones que poden necessitar suport per trobar-se en una situació de risc per:

  1. Raons d'edat, vulnerabilitat social.
  2. Caigudes freqüents.
  3. Situacions socials i/o salut complexes.
  4. Soledat i/o aïllament.
  5. Manca d'autonomia funcional.

Situacions de discapacitat o dependència , entre d'altres motius de risc.

És  un servei d'atenció  domiciliària, les 24 hores del dia i 365 dies a l'any, que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc i, a més, per a detectar situacions d’emergència i donar resposta immediata a aquestes. Funciona mitjançant un terminal instal·lat al  domicili de la persona i una unitat de control remot, en format  de penjoll o polsera, que permet  estar connectat permanentment  amb el centre d'atenció. Es complementa amb serveis com les Unitats Mòbils, els dispositius de seguretat o el reforç en el seguiment de les persones més fràgils.

Per a qualsevol  informació o aclariment, podeu adreçar-vos  als Serveis Socials municipals. 

Darrera actualització: 30.07.2020 | 14:22