Benvinguts a Sant Pere de Riudebitlles


Sant Pere de Riudebitlles situat al nord del Penedès és un poble amb una història vinculada a la vinya, però també molt estretament a la indústria del paper i a l'aprofitament de l'aigua del Riudebitlles, fet que hi ha deixat un patrimoni molt interessant vinculat a aquesta activitat, recs, aqüeductes, rescloses, molins...

Si vens a Sant Pere, no et perdis el Barri Vell, val la pena recórrer els seus carrerons... hi destaca el Casal dels Marquesos de Llió, la plaça de l'església o el Molí de Cal Xerta.

El Riudebitlles travessa el seu terme, i ha dibuixat molts racons que el fan molt agradable de passejar-hi pel Camí del Riu. Hi trobarem el safareig, la Font del Quadres, el Pèlag Bullidor o els Plàtans del Soler. El seu entorn de ribera, és un refugi per a la fauna que l'habita.

A les afores del poble és interessant visitar l'Aqüeducte del Pont Nou, que portava aigua a 10 molins paperers, la capella de Sant Jeroni -del s. XVII-, així com, el Miravinya La Cadira, un mirador amb una cadira gegant i visites 360° del paisatge del Penedès.

Tingues en compte els següents esdeveniments destacats, per venir o per tornar: a la primavera, el Riudevins -mostra de vins a cellers particulars de cases del Barri Vell-, el Riudebirres -festa de la cervesa artesana de la vegueria Penedès-, o El Mitjó -festival de titelles-, la Festa Major -a primers d'agost-, a la tardor, la Festa del Most i a la Forquilla Riudebitllenca, i també, la Biennal d'Art, els anys parells i els imparells el Glop d'ART.

Darrera actualització: 4.03.2024 | 12:14
Darrera actualització: 4.03.2024 | 12:14