Mirador cap a l'Altra Banda

El desenvolupament econòmic del municipi al segle XVIII, va comportar un creixement demogràfic i, per tant, un creixement urbanístic. El barri de l’Altra Banda, o el barri del Torrent Cuitó, desenvolupat al llarg de l’antic camí cap a Vilafranca i el camí a Sant Sadurní, i els carrers que envolten la plaça de les Eres, són alguns dels barris i carrers que es basteixen durant aquest segle.
 


Plànol realitzat per Cristòfor Cardús per la Societat Catalana de Geografia, l’any 1936.

EL BARRI DE L’ALTRA BANDA
Desenvolupat al llarg de dos eixos: el carrer Joan Altet (popularment carrer Llarg) i el Carrer Bonavista, que ressegueixen el camí del riu, i el carrer de Piera, el camí que anava a Montserrat.
Entre el carrer llarg i el riu, passa el rec de Terrassola, que va cap als Plans, al terme de Torrelavit.
 


Podem observar que la plaça del Terraplè és relativament nova, conseqüència de la construcció del nou Pont de l’Altra Banda el 1957. Es va reomplir amb les runes procedents de les antigues cases que hi havia i de l’enderroc del Casal dels Olzinelles.

Vista Barri de l’Altra Banda 1966

Vista carrer Xic de l’Altra Banda_1966 
Fotografies fetes l’any 1966 des de dalt de tot del campanar de l’Església de Sant Pere.

 

EL CAMÍ DEL RIU

Tot resseguint el traçat del riu, s’està recuperant el Camí del Riu, un projecte que comprèn els cinc municipis pels quals transcorre el Mediona-Riudebitlles, fins la seva desembocadura al Riu Anoia. Un recorregut per fer a peu i que permet gaudir del patrimoni natural i paisatgístic de la conca.

Darrera actualització: 6.05.2024 | 14:33